بی‌بی فاطمه حقیرالسادات، عضو شورای اسلامی شهر یزد و رئیس کمیته دیپلماسی روابط بین‌الملل شورا، با اشاره به بررسی‌های انجام‌شده درباره آسیب‌های جنگی به حوزه‌های مختلف اجتماعی، فرهنگی، محیط‌زیستی و گردشگری یزد، گفت که این کمیته مجموعه‌ای از اقدامات حقوقی و بین‌المللی را برای دفاع از جایگاه شهر میراث جهانی یزد در دستور کار دارد.

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر؛ حقیرالسادات گفت: در بررسی آثار اجتماعی و فرهنگی ملموس و ناملموس ناشی از شرایط اخیر، با تعدادی از متخصصان و فعالان حوزه‌های محیط زیست، میراث فرهنگی، خانواده و گردشگری گفت‌وگو کردیم تا ظرفیت‌های حقوقی و قانونی موجود برای پیگیری این خسارت‌ها مشخص شود.
رئیس کمیته دیپلماسی روابط بین الملل شورای اسلامی شهر یزد افزود که یکی از محورهای مهم این بررسی‌ها، امکان ارسال نامه‌های رسمی به نهادهای معتبر بین‌المللی برای اطلاع‌رسانی درباره تجاوز صورت‌گرفته به شهر تاریخی یزد و درخواست محکومیت این اقدامات است.
حقیرالسادات تأکید کرد: یزد به‌عنوان محور مثلث طلایی گردشگری ایران در کنار اصفهان و شیراز، باید در این موضوع پیش‌قدم باشد و اجازه ندهد آثار برجسته جهانی‌ آن، بدون واکنش و پیگیری، تحت تهدید قرار گیرد.
این عضو شورا ادامه داد که در جلسه اخیر این کمیته، نهادهای مختلفی برای مکاتبه رسمی تعیین شده‌اند. این مراکز شامل لیگ شهرهای تاریخی جهان، لیگ شهرهای میراث جهانی، دفتر اصلی یونسکو در سازمان ملل، دفتر یونسکو در ایران، سازمان جهانی گردشگری در مادرید( اسپانیا)، یونیسف و دفتر آن در ایران، دفتر جهانی حقوق بشر و همچنین مجمع شهرداران آسیایی است که یزد در آن دبیر کمیته گردشگری و کمیته محیط زیست سال آینده خواهد بود.
حقیرالسادات عنوان کرد: نامه‌هایی در خصوص تجاوز صورت‌گرفته و خسارت‌های ملموس و ناملموس، به‌ویژه در حوزه میراث فرهنگی، اجتماعی و گردشگری یزد، از طرف کمیته بین‌الملل شورای اسلامی شهر ارسال خواهد شد تا این تخریب‌ها در سطح جهانی ثبت و پیگیری شود.
حقیرالسادات، رئیس کمیته دیپلماسی روابط بین الملل در پایان هشدار داد: در این مکاتبات، نسبت به هرگونه اقدام آتی که می‌تواند میراث جهانی یزد را تهدید کند نیز هشدار لازم ارائه خواهد شد، زیرا حفظ هویت تاریخی و فرهنگی این شهر مسئولیتی جهانی است.