به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر؛ عباس حاجی حسینی ضمن گرامیداشت ۳۱ مردادماه روز جهانی عسل، اظهار کرد: علی رغم اینکه استان یزد کویری، خشک و کم بارش است ، ولی در دامنه های قله شیر کوه و کوهپایه های اطراف پوشش گیاهی با گونه های کمیاب مرتعی، مناطق نسبتا خوبی را برای پرورش زنبور عسل ایجاد کرده است ، لذا در مقطعی از سال ( اوخر زمستان تا اوایل تابستان ) در کوهپایه های اطراف شیرکوه پرورش زنبور عسل رونق دارد.
وی با بیان اینکه حدود ۷۱۴ نفر زنبوردار با ۹۸ هزار و ۳۷۰ کلنی زنبور عسل در استان فعالیت میکند، افزود: در سال ۱۴۰۳ بیش از ۶۳۰ تن عسل، ۵.۵ کیلوگرم ژله رویال، ۳۸۵ کیلوگرم گرده گل و ۷۰ کیلوگرم بره موم تولید شده که بیش از ۸۰ درصد آن مربوط به شهرستان های مهریز و تفت است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی اعلام کرد: بیش از ۴هزار ملکه تجارتی تولید و در بین زنبور داران توزیع شد، همچنین در سال های اخیر تولید فرآورده های فرعی کندو از جمله زهر زنبور عسل به لحاظ ارزش اقتصادی توسط زنبور داران متخصص و حرفه ای مورد استقبال قرار گرفته است.
به گفته این مقام مسئول سرمایه گذاری در راستای اجرای سیاست خروج از تک محصولی، بهبود مدیریت فنی و اصلاح نژادی، بازسازی و نوسازی کندوها، بهبود تغذیه و مدیریت کوچ زنبورستان ها در دستور کار سازمان جهادکشاورزی استان یزد قرار دارد.
حاجی حسینی در پایان ضمن اشاره به اینکه عسل یزد به استان های همجوار صادر میشود، خاطر نشان کرد: عسل استحصالی در استان یزد بدلیل گونه های خاص مرتعی، کوهستانی و کوهپایه ای در کویر همانند فرفیون ها (خشیر)، آویشن، گون، گاوزبان و مرزنگوش همچنین رطوبت حداقل۱۷ درصد از عسلهای ممتاز ایران به حساب می آید.
Thursday, 9 October , 2025