به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر، علیرضا جهان میهن، عضو هیات علمی دانشگاه نورث فلوریدای آمریکا در این نشست گفت: چربی در کنار پروتئینها از اجزا اصلی خوراکیهاست، عمده مصرف چربیها از طریق روغنهای خوارکی اتفاق میافتد و به همین دلیل نیز سلامت این محصولات غذایی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه در این مجموعه نگاه سلامت نگری به حوزه تولید وجود دارد اضافه کرد: دو فاکتور اصلی شامل چربیهای امگا ۶ و امگا ۳ در روغنها وجود دارد، هرچند این فاکتورها برای رشد بدن لازم هستند ولی مقادیر بالای مصرف هر یک میتواند تبعات و عواقبی برای سلامت انسانها داشته باشد.
این متخصص صنعت غذایی با بیان اینکه نسبت امگا ۶ به امگا ۳ در روغنهای بازارهای جهان عمدتاً ۲۴ به یک است در حالی که نسبت ایدهآل آن باید یک به یک یا دو به یک باشد، اظهار کرد: در همین راستا کشورهای توسعه یافته در تلاش برای کاهش این نسبت به مقدار ۱۰ به یک هستند و این در حالیست که در این واحد تولیدی در استان یزد این نسبت در روغنهای مختلف بسیار جلوتر از کشورهای پیشرفته در این حوزه است و موفق شده علاوه بر برقراری نسبت مناسب بین امگا ۶ به امگا ۳، آنتی اکسیدان و طول عمر روغن را نیز ارتقا دهد.
جهان میهن در پایان گفت: باید باورهای غلط مردم در حوزه مصرف روغنها مانند روغنهای بکر که سم زدایی نشدهاند، اصلاح شود که نیازمند اهتمام رسانهها به این موضوع است.
امین صالحی ابرقوئی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این نشست با اشاره به اینکه دانشگاه در حیطه ارتباط با صنعت، خود را موظف به همکاری با صنعت در راستای کمک به بهبود سلامت جامعه میداند، گفت: یکی از حوزههای همکاری دانشگاه در این رابطه مربوط به حوزه محصولات غذایی از جمله روغنهای خوراکی است و لذا با صنایع غذایی مختلف استان به ویژه واحد تولیدی داتیس، طرحهای تحقیقاتی مشترکی را انجام داده است.
صالحی، روغن بنه و مخلوط کردن آن با سایر روغنهای مرسوم که هم اکنون در مرحله تجزیه و تحلیل نتایج این پژوهش قرار دارد را از جمله این اقدامات دانست و ترجمان دانش و اطلاع رسانی عمومی در این حوزه به زبان ساده در قالب یک تفاهم نامه را از دیگر وجوه همکاری با این واحد بیان کرد.
محمدعلی قوه ندوشنی، دبیر شورای ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز در این نشست گفت: دانشگاه آمادگی دارد که با تمام توان در این حوزه با صنایع همکاری داشته باشد. استفاده از دانشجویان در برگزاری رویدادهای مختلف و معرفی اقدامات جدید به کل جامعه از دیگر برنامههای دانشگاه در این حوزه است.
سید علی یاسینی، مدیر ارتباط با صنعت این واحد تولیدی نیز با اشاره به بهره گیری واحد R&D این مجموعه از اساتید دانشگاههای داخل و خارج کشور، به حمایتهای این مجموعه از پایان نامههای دانشگاهی اشاره و اظهار کرد: سال گذشته تعداد ۲۶ پایان نامه در همین راستا مورد حمایت این واحد تولیدی قرار گرفت.
وی همچنین از همکاری این واحد با دانشگاه در سایر حوزه ها مانند ساخت دستگاههایی جهت ارتقای سلامت و کیفیت محصولات خبر داد و گفت: در حالی تولیدات این واحد ماندگاری ۱۳ ساعته دارند ولی در تحقیقات خود به ماندگاری تا ۴۰ ساعت روغن نیز دست یافتهایم که امیدواریم با تحقق آن گامی در راستای بهبود وضعیت سلامتی جامعه برداریم.
Saturday, 2 August , 2025