دکتر علی فاتحی نیا مدیرکل دامپزشکی استان یزد از احتمال افزایش ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) با شروع فصل گرما خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر؛ فاتحی نیا گفت: بیماری تب کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی ‏مشترک انسان و دام است که می تواند توسط گزش کنه آلوده یا از طریق تماس انسان با خون و بافت‌های دام آلوده در زمان کشتار دام و یا خرد کردن گوشت پیش سرد نشده ‏به انسان منتقل شود که می تواند در مواردی سبب فوت فرد مبتلا به این بیماری گردد.

وی اکیپ های عملیاتی دامپزشکی، پرسنل شاغل در کلینیک های دولتی و خصوصی، پرسنل شاغل در آزمایشگاه های دامپزشکی و پرسنل شاغل در کشتارگاه ها را چهار گروه با بیشترین ریسک ابتلا به این بیماری بیان کرد.
وی در ادامه به شهروندان موارد ذیل را جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو توصیه نمود:
– استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت
-خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام
-رعایت ‏اصول ایمنی کار به ‌منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی
– انجام سم‌ پاشی‌های ادواری دام و جایگاه نگهداری دام
– جمع‌آوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری
– بهسازی و اصلاح ‏ساختار دامداری‌ها توسط دامداران جهت جلوگیری از پنهان شدن کنه در شکاف دیوار
-تهیه ‏گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی
-خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی
– پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق
-خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه
– نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴درجه سانتی گراد ‏در یخچال