رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: در حال حاضر ۱۵۰ هزار نفر شتر در کشور در حال پرورش هستند و حدود ۱۵ هزار نفر در ۲۲ استان در این بخش فعالیت دارند.

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یکی از برنامه‌های تحولی بخش کشاورزی استان را مربوط به زنجیره پرورش شتر ذکر کرد و در این باره گفت: در حال حاضر ۱۵۰ هزار نفر شتر در کشور در حال پرورش هستند و حدود ۱۵ هزار نفر در ۲۲ استان در این بخش فعالیت دارند.

وی با بیان این که سیستم پرورش شتر در ایران غالباً باز و وابسته به مرتع است، سطح کل عرصه­‌های منابع طبیعی کشور را ۹۰ میلیون هکتار خواند که البته ۴۰ درصد آن را مراتع فقیر تشکیل می­‌دهند.

به گفته وکیلی، استان یزد با پرورش ۱۵ هزار نفر شتر، رتبه سوم جمعیتی شتر ایران را به خود اختصاص داده است که پراکنش آنها در ۵۴ محدوده جغرافیایی استان یزد قرار دارد و بیشترین تراکم جمعیتی آنها در محدوده­‌های رباط خلف بادام، ریزآب، تلخ آب، مزارع شور، چاه مس، گود گوار، لرد قطرم، اشلومی، گورآخور، مراتع خورمیز سفلی، چشمه شور، حسن آباد آبریز است.

وی با بیان این که ۴۶۲۱ نفر شتر در ۱۵ سامان عرفی استان یزد در قالب ۵۱ گله در حال پرورش هستند، اضافه کرد: میانگین اندازه گله‌ها، ۸۳.۹ نفر شتر است، هرچند دامنه اندازه گله‌ها بین ۵ تا ۵۰۰ نفر شتر متغیر است.

وی بهره­‌گیری از ظرفیت خالی مراتع و مراتع دست کاشت را از راهکارهای توسعه ظرفیت چرای شتر در استان ذکر کرد و در ادامه راجع به سناریوهای مختلف به‌نژادی شتر در استان تصریح کرد: واردات شتر پرتولید مبتنی بر دانش فنی ارزیابی تیپ شتر توسط محققین مرکز تحقیقات یزد و آمیخته‌گری شتر های بومی با پایه مادری با اسپرم لوک‌های برتر خارجی از برنامه‌های سازمان در این خصوص با هدف‌گذاری توسعه اکولوژیک شتر استان به ۳۰ هزار نفر با حفظ و احیای مراتع موجود است.

وی برنامه‌های عملیاتی اولویت‌دار استان در این خصوص را توسعه اکولوژیک شتر، اصلاح و به‌نژادی شتر و توسعه و تکمیل زنجیره ارزش شتر خواند و گفت: از مهمترین اقدامات صورت گرفته در طرح تحولی توسعه و تکمیل زنجیره ارزش شتر می‌توان به تصویب هاب منطقه‌ای شتر با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام و تصویب یکهزار میلیارد ریال بدین منظور در جریان سفر رییس جمهور به استان، تدوین شناسنامه وضعیت موجود شترداری استان، تهیه هشت طرح مرتع داری برای آگهی مزایده و واگذاری مرتع توسط اداره کل منابع طبیعی یزد برای اولین بار در کشور، موافقت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با ایجاد دهکده نوآوری شتر در استان، معرفی پرورش دهندگان و متقاضیان پرورش شتر به تعداد ۱۲۰ نفر جهت دریافت تسهیلات بانکی و نیز پیگیری و تصویب ۵۰ هکتار پهنه شتر باقرآباد بافق در کمیته فنی امور زیربنایی استان، اشاره کرد.

وکیلی در این رابطه همچنین از پیگیری واردات شتر پر تولید از طریق تیمی از کشور قطر به پیشنهاد مرکز اصلاح نژاد کشور و طی بازدید به عمل آمده از سایت الگویی ساغند و پتانسیل­های شهرستان بافق و پیگیری راه­‌اندازی هیات امنای شترداران، نام برد.