مدیر عامل تنها واحد فعال پالایش روغن خوراکی در استان یزد و بانوی برگزیده صنایع غذایی کشور گفت: متاسفانه علی رغم گذشت ۴ ماه از سال جدید هنوز مجوز صادرات داده نشده و با توجه به درخواست های مختلفی که از کشورهای زیادی داریم، ولی موفق به صادرات نشده ایم و این در حالی است […]

مدیر عامل تنها واحد فعال پالایش روغن خوراکی در استان یزد و بانوی برگزیده صنایع غذایی کشور گفت: متاسفانه علی رغم گذشت ۴ ماه از سال جدید هنوز مجوز صادرات داده نشده و با توجه به درخواست های مختلفی که از کشورهای زیادی داریم، ولی موفق به صادرات نشده ایم و این در حالی است که هیچ گونه ارز دولتی را مورد استفاده قرار نداده ایم.

میرجلیلی

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر، مریم نیک طبع در بازدید خبرنگاران از این واحد گفت: این واحد از سال ۱۳۸۷ با هفت نفر نیرو فعالیت خود را آغاز کرد و اکنون برای بیش از ۵۰ نفر اشتغال مستقیم و برای قریب به ۲۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغالزایی شده است.

وی با اشاره به برخورداری این واحد تولیدی از ۱۳ ایزوی جهانی و کسب عنوان واحد نمونه کشور به مدت ۱۱ سال، این موفقیت را ماحصل کار تیمی مجموعه کارکنان این واحد و پشتیبانی علمی دانشگاه‌های استان خواند و گفت: این واحد در تلاش برای دانش بنیان شدن است هر چند امروز نیز فعالیت های دانش بنیان زیادی را در دست اقدام دارد به طوری که هم اکنون ۳ طرح تحقیقاتی در مورد روغن با دانشگاه آزاد اسلامی یزد و دو طرح مطالعاتی نیز با دانشگاه علوم پزشکی یزد دارد.

نیک طبع تولیدات این واحد صنعتی را بی‌رقیب در کشور دانست و گفت: به زودی محصولی فاقد انتی اکسیدان به بازار عرضه خواهیم کرد که ماندگاری بیش از  ۴۰ ساعت را در هنگام پخت و پز خواهد داشت.

میرجلیلی

فرصت سوزی صادراتی در صنعت روغن

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه قیمت روغن تولیدی براساس قیمت جهانی روغن و نوسانات ارزی متغییر است گفت: بر این اساس عملاً واحدهای تولیدی هیچ نقشی در افزایش قیمت روغن در بازار ندارند. متاسفانه مافیای صنعت روغن با برخورداری از ارز ۴۲۰۰ تومانی در گذشته مقادیر زیادی روغن وارد کشور و انبار کرده‌اند و عملاً در قیمت بازار تاثیرگذار هستند.

وی با بیان این که هنوز هم این مافیا از همان روغن‌های وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کنترل بازار استفاده می‌کنند، استفاده از روغن سالم را حق همه مردم کشورمان خواند و گفت: رقابت واحدها در بخش کیفیت تولیدات در این صنعت نه رقابت بر سر قیمت، تنها در صورت خالی شدن این انبارها ممکن خواهد بود.

مدیرعامل اولین مرکز روغن گیری، پالایش و بسته بندی روغن کنجد در کشور با اشاره به این که این واحد تاکنون از ارز ۴۲۰۰ تومانی یا دیگر حمایتهای دولتی برخوردار نبوده است، به مشکلات واردات روغن خام خریداری شده به صورت آزاد توسط این واحد اشاره کرد و گفت: متاسفانه قانون منع صادرات روغن حتی در مورد این واحد که هیچگاه از حمایتهای دولتی برخوردار نبوده نیز اعمال می‌شود و روغن باکیفیت این واحد که تا قبل از ابلاغ این قانون تنها صادرات روغن کشور به کشورهای اتحادیه اروپا بوده و می‌تواند ارزآوری برای کشور داشته باشد، هم اکنون امکان صادرات ندارد.

وی همچنین از پرداخت نشدن مطالبات برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای دولتی در قبال عرضه روغن به آنها پس از چندین ماه به عنوان یکی دیگر از مشکلات این واحد اشاره کرد و گفت: از آنجایی که هیچ حمایت و ارزی از سوی دولت دریافت نمی کنیم قاعدتا باید منعی در مورد صادرات محصولاتمان نداشته باشیم لذا آماده هر گونه راهکار قانونی از سوی دولت برای صادرات محصول و ارزآوری برای کشورمان هستیم.

تولید ۱۸ نوع روغن

 

محمدرضا احمدی، موسس و مدیر بازرگانی داتیس نیز در این نشست با اشاره به این که ۹۰ درصد روغن مورد نیاز کشور از خارج کشور وارد می‌شود، اظهار کرد: روغن خام خریداری شده قبل از هر چیز در واحد کرواتوگرافی گازی(GC) این واحد تولیدی از نظر میران خلوص مورد ارزیابی قرار می‌گیرد به طوری که ۳۰ درصد از محوله‌های خریداری شده به دلیل خالص نبودن، مرجوع می‌شود.

وی ظرفیت مخازن ذخیره روغن این واحد تولیدی را بالغ بر ۷۰۰ هزار لیتر ذکر کرد و افزود:‌ روغن مورد تایید واحد GC، پس از تخلیه در آزمایشگاه به لحاظ تازگی و کهنگی نیز مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و براساس میزان سموم کشاورزی مربوط به دانه های روغنی، پراکسید شدن روغن در اثر در معرض نورشید قرار گرفتن و میزان فلزات سنگین ناشی از خاک کشاورزی هر منطقه مورد آزمایش قرار می‌گیرد تا نسخه تصفیه روغن براساس معیارهای بهداشتی و استاندارد تهیه شود.

احمدی با بیان این که در این واحد روغنهای ترکیبی نیز تهیه می‌شود، خاطرنشان کرد: درصد ترکیبهای انواع روغن تولیدی نیز براساس مشخصات هر روغن در پروانه بهداشتی ساخت از سوی آزمایشگاه تعیین و پس از تولید نیز آزمایشهای کنترل کیفی در مورد آنها انجام می‌شود.

وی از تولید ۱۸ نوع روغن در این واحد برطبق پروانه های بهداشتی صادره خبر داد و گفت: در این واحد براساس نتایج مطالعات و نحقیقات که عمدتاً با همکاری دانشگاه‌ها انجام می‌شود، ترکیب انواع روغن برای رعایت میزان ارزش غذایی و ماندگاری بیشتر نیز تولید می‌شوذ به طوری که به زودی نوعی روغن سرخ کردنی با ماندگاری بی نظیر در دنیا تولید و روانه بازار به ویژه صنعت رستوران داری خواهد شد.