به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر، علی فاتحی نیا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد، ۱۰ مهرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به واکسیناسیون شش هزار و ۶۴۷ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری گفت: خوشبختانه به دنبال واکسیناسیون ۴۲ هزار و ۳۰۲ راس دام سنگین و ۹۴ هزار و ۵۶۹ راس دام سبک علیه بیماری بروسلوز(تب […]

به گزارش پایگاه خبری یزدتیتر، علی فاتحی نیا، مدیر کل دامپزشکی استان یزد، ۱۰ مهرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به واکسیناسیون شش هزار و ۶۴۷ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری گفت: خوشبختانه به دنبال واکسیناسیون ۴۲ هزار و ۳۰۲ راس دام سنگین و ۹۴ هزار و ۵۶۹ راس دام سبک علیه بیماری بروسلوز(تب مالت) و حتی واکسیناسیون دام‌های عشایر استان در خارج از استان، در سال گذشته بنا بر اعلام دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد شاهد کاهش ۲۵ درصدی ابتلا به بیماری تب مالت در استان بودیم.

وی با بیان این که تعداد ابتلا به تب مالت در استان طی شش ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته از ۱۴۴ به ۱۱۴ مورد کاهش یافته است، ابراز امیدواری کرد که این روند نزولی در سال جاری نیز تداوم داشته باشد.

فاتحی‌نیا تعداد تست و کشتار دام‌های بیمار در این خصوص طی سال گذشته که همراه با پرداخت غرامت به صاحبان دام‌های بیمار بوده است را ۵۰۰ راس اعلام کرد.

وی از نظارت کامل دامپزشکی بر ۲۴ پایگاه جمع‌آوری شیر با ظرفیت روزانه ۴۱۰ تن شیر و نیز تولید روزانه ۸۸ تن تخم‌مرغ در استان خبر داد و گفت: خوشبختانه طی یکسال گذشته هیچ مورد مثبتی از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان گزارش نشده و مرغداران استان از این حیث سال آرامی را پشت سر گذاشتند.

وی با اشاره به تولید روزانه ۱۲۰ تن گوشت مرغ در استان، گفت: استان یزد طی یکسال اخیر کمترین تنش را برای تامین این فرآورده خام دامی در کشور داشته و حتی به عنوان معین برخی از استانهای دیگر به تامین گوشت مرغ مورد نیاز کمک کرده است.

وی از واکسیناسیون یک میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه مرغ بومی در استان که عمدتاً مربوط به روستاهاست، علیه بیماری نیوکاسل خبر داد و خاطرنشان کرد: در یکسال گذشته از ۱۱۲ هزار راس دام سنگین در استان تست سل و از پنج هزار و ۱۶۲ راس اسب نیز تست مشمشه گرفته شده است.

فاتحی‌نیا در بخش دیگری از سخنانش افتتاح بخش مولکولی آزمایشگاه دامپزشکی استان و بی‌نیازی از ارسال نمونه‌های آزمایش به سایر استانها، کلنگ‌زنی و آغاز عملیات اجرایی ساخت آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان که اکنون از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار است و نیز راه‌اندازی سامانه نظارت و بازرسی در جهت کمک به مستندسازی و تسهیل و تسریع فرآیند نظارت بر اماکن عرضه فرآورده‌های خام دامی در استان را از اقدامات دامپزشکی استان در یک سال گذشته برشمرد.

این مسئول افتتاح بخش قرنطینه عرضه دام استان در مهریز با ظرفیت ۲۰ هزار دام سبک و سنگین و نیز جمع‌آوری و ساماندهی واحدهای دامی و کشتار غیرمجاز در منطقه کشتارگاه قدیم شهر یزد به عنوان واحدهای مزاحم شهری را هم از دیگر اقدامات شاخص دامپزشکی استان ار پارسال تاکنون ذکر کرد.

کاظم نجفی فیروزآباد، رئیس نظام دامپزشکی استان یزد نیز در این نشست به مواردی در زمینه صدور پروانه اشاره کرد و از افتتاح اولین پلی‌کلینیک دامپزشکی استان در روز چهاردهم مهرماه به مناسبت روز دامپزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر استان یزد دارای یک بیمارستان دامپزشکی، ۲۹ کلینیک و ۴۳ داروخانه دامپزشکی و نیز دو آزمایشگاه تشخیصی است.